Pierre Mak
Workshop 1

Zingen maakt los, bevrijdt en verbindt. En het werken aan stem-, lichaam- en adembewustzijn draagt bij aan je welbevinden en heeft een gunstig effect op hoe je communiceert en op je presentatie. Ik ben geboren met een visuele handicap en deze beperking heeft mijn leven en werk sterk beïnvloed. Concreet: ik heb een beperkt gezichtsvermogen, ben kleurenblind en overgevoelig voor licht. Een en ander dwong mij er toe tijdens mijn zangstudie en in het begin van mijn loopbaan diepgaand in mijzelf te investeren om de negatieve effecten van mijn beperking op mijn lichaamshouding, adem en motoriek de baas te worden.
In deze fase leerde ik heel veel over mijzelf. Ik leerde hoe een goede beheersing van mijn adem en lichaam helend waren en bijdroegen tot het hervinden van mijn zelfvertrouwen, mijn fysieke vrijheid, ontspanning en balans.

Een comfortabele woning top ↥

Velen van ons zijn, door allerlei oorzaken, het gevoel kwijtgeraakt voor hoe we prettig en ontspannen 'in ons lichaam kunnen wonen'. Zelfs het schijnbaar meest basale - een natuurlijke en goede manier van ademen - is niet zomaar vanzelfsprekend. Ik weet uit ervaring, dat het mogelijk is – door aandacht, bewustwording en oefeningen – dit gevoel te herontdekken en het contact met jezelf te herstellen.

Workshop 2

Hoe het begon top ↥

Een jaar of vijf geleden werd ik uitgenodigd een aantal stem- en ademworkshops te geven aan stevig belaste managers. Deze workshops waren zo succesvol en ook voor mij zo fijn om te doen, dat ik sindsdien regelmatig in verschillende settings met individuen en groepen werk aan stem, ademhaling, houding en ontspanning (o.a. Radboud-Universiteit Nijmegen, Capgemini, Twijnstra & Gudde).
En er is meer: ik heb inmiddels ervaren dat de oefeningen in de workshop óók zeer heilzaam zijn voor mensen die daadwerkelijk ademklachten hebben (hyperventilatie, benauwdheid, astma, enzovoort).

Workshop 3

Bewustwording top ↥

We leven in een tijd waarin in allerlei geledingen van de samenleving het fenomeen 'presentatie' steeds belangrijker wordt. Je boodschap is pas echt krachtig en overtuigend als je hem ook goed verpakt. Hoe je 'klinkt' , hoe je staat, zit, beweegt. Dat allemaal bepaalt voor een groot deel hoe je door anderen wordt ervaren en hoe je boodschap bij anderen binnenkomt. Je bent jezelf er vaak niet van bewust, maar je manier van spreken, je stemgebruik, je houding en motoriek hebben grote invloed op hoe je verhaal bij anderen landt.

In mijn workshops werken we samen op een toegankelijke en speelse manier aan het verbeteren van je lichaamsbewustzijn en je presentatie, zonder je integriteit en eigenheid aan te tasten.

Workshop 4

Hoe dan? top ↥

Een workshop (tijdsduur anderhalf tot twee uur, aantal deelnemers maximaal 10) ziet er ruwweg als volgt uit:

De workshops worden afgesloten met het samen instuderen en zingen van een eenvoudige canon of een eenvoudig lied.

Voor meer info: top ↥
website1@pierremak.nl
06-50212824